Vinn fiskekort for 100 år

Fjellstyrene har nå forvaltet våre fjellområder i 100 år. Kongen eide grunnen (i dag som Statskog) og fjellstyrene fikk i oppgave å forvalte bruksrettighetene, slik som beite, jakt og fiske for befolkningen. Dette ble lovfestet i Fjelloven, og med den ble det også anledning til å ansette landets første "opsynsmænd", i dag Fjelloppsyn. I forbindelse med bursdagen til fjellstyrene er det lagt ut 100 bokser over hele landet med et gratis fiskekort gjeldende i 100 år til den som finner boksen.

Gratis fiskekort Vulufjell i 100 år

I Vulufjell er nå boksen lagt ut. Denne er plassert i statsallmenningen. Finner du boksen, vinner du et fiskekort som gjelder for finneren i 100 år, i Vulufjell Statsallmenning.

Tips: "Der hvor fisken vaker, og det knaker".

For mer info om Fjellstyregaven 2020: Les her.

100 år-100 gaver! from Fjellstyrene i Norge on Vimeo.

Hvorfor ble fjellstyrene opprettet?

Leder i Norges Fjellstyresamband (tidligere leder i Sel Fjellstyre) Jan Olav Solstad forteller her i et portrettintervju bakgrunnen for opprettelsen av Fjelloven i 1920 og opprettelsen av fjellstyrene. Anbefales!

Les hele intervjuet her: Dagsavisen

Fjelloppsynet

IMG_2615.jpg

Sammen med Fjelloven kom også de første "opsynsmænd". I dag kalles disse Fjelloppsyn, og har altså i 100 år holdt oppsyn med våre felles fjellområder. Fjelloppsynet er organisert i Fjelloppsynsgruppa, med Kai Rune Båtstad (ansatt i Sel Fjellstyre) som leder. 

For mer info om Fjelloppsynet finner du her.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×